Στην έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» ξεναγήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας

Την έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, επισκέφθηκε σήμερα ο Χρίστος Δήμας. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού ξεναγήθηκε στα εκθέματα από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου Παναγιώτη Ιωσήφ.
Όπως μας ενημερώνει ο κος Δήμας: “Η έκθεση παρουσιάζει περισσότερα από 240 αντικείμενα προερχόμενα από πολυάριθμα μουσεία και συλλογές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Περιγράφει τη μάχη ως το γεγονός που έφερε τους Μακεδόνες οριστικά στη θέση της κυρίαρχης δύναμης, επηρεάζοντας αποφασιστικά ολόκληρο τον Αρχαίο κόσμο.
✅ Έκτος από τις πανοπλίες, τα ξίφη, τα αγαλματίδια, τις ταφικές πρακτικές και τις ιστορίες για τον βίο, τα ήθη και τα έργα θνητών, τα οποία επηρέασαν τη ζωή, τις αντιλήψεις και τη σκέψη των μεταγενέστερων γενεών, η έκθεση προσφέρει και αναπαράσταση της μάχης με Playmobil και προβολές με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
⚔️ Η μάχη της Χαιρώνειας, αποτελεί ένα τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής Αρχαιότητας, που έφερε στην πολιτική σκηνή τον Μέγα Αλέξανδρο και έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου.
✍️ Η έκθεση είναι εντυπωσιακή και αξίζει πραγματικά να την επισκεφτείτε ανεξάρτητου ηλικίας!
🙏 Ευχαριστώ πολύ την Πρόεδρο του Μουσείου κα Σάντρα Μαρινοπούλου για την ενημέρωση και για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε.”
🏛️ Museum of Cycladic Art
📲 Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ: https://cycladic.gr/ektheseis/chaeronea/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ