Στην Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο μίλησε ο Γ. Ψυχογιός : “Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των αξιών και των συνθηκών της”

Κατά την παρέμβαση – τοποθέτησή του  κατά την Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που διοργάνωσε η Σλοβενική Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση , ο Βουλευτής και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των αξιών και των συνθηκών της. Δεν πρέπει να απομακρύνεται από αυτές και να εδραιώνει μια Ευρώπη-φρούριο, που δίνει στα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα, το ρόλο της «ασπίδας» και τις μετατρέπει σε αποθήκες ψυχών με δομές–φυλακές χιλιάδων ανθρώπων.
Οι αιτίες που γεννούν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές είναι εδώ. Οι χώρες της Ευρώπης έχουν ευθύνες και δεν μπορούν να γυρίζουν την πλάτη και να ακολουθούν κοντόφθαλμες, αδιέξοδες και επικίνδυνες πολιτικές, χωρίς συλλογική διαχείριση του ζητήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου, του ανθρωπισμού και της κατανομής των ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών.
Για να γίνει αυτό πρέπει η Επιτροπή και το Συμβούλιο να πάρουν γενναίες αποφάσεις στο Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της Ε.Ε. και να μην αφήσουν περιθώρια για μια διαχείριση δύο ταχυτήτων. Χρειάζονται σοβαρές κυρώσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα σε όσα κράτη-μέλη αρνηθούν να συμμετάσχουν στο πλαίσιο κοινών πολιτικών κι ενός υποχρεωτικού μηχανισμού μετεγκαταστάσεων αιτούντων άσυλο.
Αυτή θα πρέπει να είναι και η απάντησή μας στην εργαλειοποίηση που επιχειρούν διάφορες τρίτες χώρες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. ..”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ