Στη Βουλή μέσω του Γιώργου Ψυχογιού η φωνή διαμαρτυρίας των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία

 Την «φωνή» των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Κορίνθου , μεταφέρει στη Βουλή και συγκεκριμμένα στους Υπουργούς Εσωτερικών & Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός. Στην αναφορά που κατέθεσε χθες, τονίζει και την άμεση ανάγκη για προσλήψεις.

Ο Βουλευτής Κορινθίας καταθέτει ως Αναφορά το από 28/09/2020 έγγραφο που υπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Δ. Δ. Κορίνθου σχετικά με την άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο έγγραφό τους, η έλλειψη συντονισμού Κράτους και Δήμου, οδήγησαν στην καθυστερημένη πρόσληψη αυτού του ελάχιστου, μη ικανού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής, αριθμού καθαριστριών.

Αποτέλεσμα ήταν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να αναγκαστούν να καθαρίσουν, με τη βοήθεια γονέων, μόνοι τους τα σχολεία χρησιμοποιώντας χρήματα του Συλλόγου τους!

Επικαλούνται επίσης το υπ’αρ.: Φ.7/ΦΜ/116473/Δ1 /7.9.2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο καθορίζονται τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού  (COVID-19) που αναφέρει ότι: “Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων…», καθώς και το υπ’ αρ.: 3324/20 ΦΕΚ “Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους”.

Κατόπιν των ανωτέρω, επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητούν:

Τη μόνιμη πρόσληψη καθαριστριών, μία (1) καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης (6,5 ωρών) για τα 6θέσια Δημοτικά και δύο (2) καθαρίστριες για τα 12θέσια Δημοτικά, προκειμένου  να καλύπτεται ολόκληρο το διδακτικό ωράριο από τις 8.00 έως τις 16.00.

Τέλος ο κος Ψυχογιός κλείνει την αναφορά  του στη Βουλή με τα εξής λόγια: «Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ