Στη διάθεση των πολιτών ξανά από σήμερα  η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη στην Κόρινθο –  Ποιος έκοψε τελικά την κορδέλα και ποια σχόλια  διατύπωσε η  Αντιπολίτευση;

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος πραγματοποίησε σήμερα το πρωϊ  τα εγκαίνια στην  ανακαινισμένη πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια), μπροστά στο Δημαρχείο,  παραδίδοντας έτσι ξανά προς χρήση την πλατεία στους πολίτες.

Ο κ. Νανόπουλος επέμενε να κόψει την κορδέλα ο πρώην Δήμαρχος, κ. Πνευματικός που ήταν παρών, αλλά ο τελευταίος παραχώρησε τη θέση του στον κ. Νανόπουλο.

Ο Δήμαρχος είπε ότι υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και η πλατεία δεν είναι όπως θα ήθελε, αλλά προτίμησε να την παραδώσει έστω κι έτσι, παρά να παραμείνει κλειστή. Σε δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός είπε ότι και αυτός ήθελε να ανοίξει η πλατεία, αλλά δεν είναι έτοιμη και έχει πολλές ελλείψεις.

Νανόπουλος: Σήμερα δίνουμε σε χρήση την πλατεία και θα ρίξουμε αυτόν τον «φράχτη» που ταλαιπωρεί τον κόσμο για χρόνια. Δεν θα γίνουν τα εγκαίνια όπως τα θέλαμε λόγω πανδημίας, αλλά ο χώρος όπως  και να έχει θα αποδοθεί στους πολίτες. Και εύχομαι να συνδέσουν την πλατεία με ευχάριστες στιγμές από τη ζωή τους.

Η πλατεία άνοιξε για χρήση στους πολίτες. Παραλάβαμε «παγωμένο» το έργο πριν από 1,5 χρόνο. Η σύμβαση είχε πολλά προβλήματα, δικαστικές διαμάχες και η πανδημία καθυστέρησε το έργο αφού πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να δουλέψουν.

Σήμερα η πλατεία παραδίδεται στους πολίτες και είναι και μια προσωπική επιτυχία γιατί εργάστηκα πολύ για την ολοκλήρωσή της. Έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σύμβασης. Και μέσα στο προβλεπόμενο κόστος.»

Είπε ακόμη ο Δήμαρχος: «Δεν υπάρχουν κάποια πράγματα που θα προστεθούν στο άμεσο μέλλον. Δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, αλλά δεν μπορούσαμε να παραβούμε τη σύμβαση. Θα βελτιώσουμε πράγματα, όπως οι πέργκολες που θα μπουν, όχι αυτές που προβλέπονταν, αλλά με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Αν είχαμε επιλέξει αντικατάσταση εργολάβου, θα μας έπαιρναν χρόνια οι δικαστικές διαμάχες.  Τέλος καλό, όλα καλά. Θα ακολουθήσει η    αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αφού έρθουμε σε  συνεννόηση με τους εμπόρους.»

Γ. Πούρος, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών: Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην κυκλοφοριακή μελέτη. Επίσης οι πέργκολες που προβλέπονταν δεν μπήκαν μετά από δημόσια διαβούλευση.  Εμείς κοιτάμε την επόμενη μέρα και  σχεδιάζουμε με καλύτερη αισθητική και θέλουμε τη βοήθεια όλων των συμπολιτών για να πετύχουμε.

Αλ. Πνευματικός – πρώην Δήμαρχος : Είναι θετικό ότι ο χώρος ανοίγει. Όμως είχα πει ότι θα είναι σκάνδαλο αν το έργο δεν ολοκληρωθεί. Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε και σε αυτό το κομμάτι. Η πλατεία είναι μη ολοκληρωμένη, κάτω από 60% του έργου. Έπρεπε να γίνουν και πεζόδρομοι μέχρι την Δαμασκηνού, ηλεκτροφωτισμούς ,7 πέργκολες, 16 ανάστροφες ομπρέλες. Αν δεν γίνουν αυτά θα επιτρέψουμε στα καταστήματα να βάλει ο καθένας  ότι ομπρέλα θέλει; Πλέον σε όλες τις πόλεις βάζουν ομοιόμορφα σκίαστρα. Επίσης δεν υπάρχει χώρος τουαλέτας.

Νανόπουλος: Δεν ήταν στη σύμβαση

Πνευματικός: Είναι θετικό που άνοιξε ο χώρος και ήθελα κι εγώ να ανοίξει. Είναι χειρότερο να μην ανοίγεις έναν χώρο από το να μην τον ανοίγεις καθόλου. Αλλά αυτά θα τα δούμε εν καιρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ