Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά
- 4 ντομάτες ώριμες
- 6 αυγά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε την πιπεριά και βγάζουμε τα σπόρια. Την ψιλοκόβουμε.
Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Συνήθως βγάζω την φλούδα από τις ντομάτες όταν έχω χρόνο, αν όμως οι ντομάτες έχουν λεπτή φλούδα, την χρησιμοποιώ.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες.
Τις αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσει το τηγάνι. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ανάλογα πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες.
Όταν στεγνώσει τελείως η ντομάτα, τότε προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Για τα αυγά
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε απαλά με ένα πηρούνι. Δεν τα χτυπάμε σαν ομελέτα.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι σιγά σιγά να αρχίσουν να σταθεροποιούνται τα αυγά.
Μην ψήνετε πολλή ώρα τη στραπατσάδα γιατί θα βγει στεγνή.
Σερβίρουμε τη στραπατσάδα με την κρεμώδη υφή σε ανοιχτό πιάτο ή πάνω σε φέτες από φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα.
argiro.gr