Συγκινητική εκδήλωση τιμής & ευγνωμοσύνης στον αείμνηστο Στρατηγό Κ. Κόρκα πραγματοποιήθηκε στην Πουλίτσα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου

Σε μια συγκινητική εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης στον αείμνηστο Στρατηγό Κ. Κόρκα , που “έφυγε” από τη ζωή την περασμένη χρονιά, στην γενέτειρά του, την Πουλίτσα Κορινθίας, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του , σήμερα το πρωί, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, της οικογένειάς του (συζύγου, κόρης και εγγονής), της Περιφερειακής Αρχής, της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθος κόσμου.

Την δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο .

Τα λόγια που ειπώθηκαν συγκινητικά και τιμητικά από τους ομιλητές  , οι οποίοι αναφέρθηκαν στην γενναιότητα , το ήθος και την αφοσίωση του Στρατηγού στην Πατρίδα και την Ελευθερία.  Παρούσα η Περιφερερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διονύσιος,  η Βουλευτής Μ. Σούκουλη, οι Αντιπεριφερειάρχες Χ. Βυτινιώτης , Αν. Γκιολής και Αθ. Κόρκα, ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αν. Παπακυριάκος ο νέος Δήμαρχος Θ. Μανάβης , ο Διοικητής της Αστυνομίας Κορίνθου Χ. Τετράδης , ο νέος δήμαρχος Κορινθίων Μ. Σταυρέλης, Στρατιωτικοί και άγημα του στρατού και πλήθος κόσμου.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Γεωργίου ο οποίος έχει φτιάξει και την προτομή του Χ. Τρικούπη στον Ισθμό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων  ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που η γυναίκα του αείμνηστου Στρατηγού κ. Ακριβή παρέλαβε ένα αναμνηστικό δώρο .

Αιωνία του η μνήμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ