Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες φοιτητών που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το “τρένο του θανάτου” στα Τέμπη και να σώσουν συνεπιβάτες τους

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το  «τρένο του θανάτου» στα Τέμπη .  Πολλοί νέοι άνθρωποι , που με όσες  δυνάμεις  τους είχαν απομείνει , κατάφεραν να βγουν έξω σώοι, βοήθησαν όσο μπορούσαν και με αυυαπάρνηση , άλλους ανθρώπους , προσπαθώντας να συνειδοτοποιοιήσουν  τι είχε γίνει . Ένας από αυτούς  ο 20χρονος φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτης  που κατάφερε  να απεγκλωβίσει συνεπιβάτες του από το δεύτερο βαγόνι.

«Έκανα αυτό που ένιωθα να κάνω ως άνθρωπος» είπε ο νεαρός άνδρας και περιέγραψε τη στιγμή της σύγκρουσης, λέγοντας ότι λίγο πριν συνομιλούσε με φίλους τους, για να τον παραλάβει κάποιος από τον σταθμό, επειδή είχε καθυστέρηση το τρένο.

«Εκείνη την ώρα έγινε η σύγκρουση. Την ώρα της έκρηξης βρέθηκα στον αέρα μαζί με τρεις συμφοιτητές μου, όλοι βρισκόμασταν στο δεύτερο βαγόνι».

Περιέγραψε πως παντού υπήρχε σκοτάδι, έβλεπε φωτιά και σπινθήρες, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των αναθυμιάσεων από τα καμμένα υλικά.

Ο ίδιος και οι συμφοιτητές του κατάφεραν να πηδήξουν από τα παράθυρα της πάνω πλευράς. Στη συνέχεια μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε : «Ο κόσμος έφευγε μακριά από τη φωτιά, μιλούσε στα κινητά, άλλοι ήταν σωριασμένοι στο χωράφι, άλλοι πάλευαν με τον πόνο και την αγωνία αν θα καταφέρουν να ζήσουν. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα τρία πράγμα. Αναρωτιόμουν αν είναι αλήθεια αυτό που συνέβη, ότι θα φύγω και δεν θα προλάβω να χαιρετήσω τους δικούς μου ανθρώπους και τουλάχιστον να φύγω ακαριαία, να μην καώ ζωντανός».

Στη συνέχεια, αφού συνειδητοποίησε ότι είναι καλά, «είχα την ψυχραιμία να βοηθήσω κόσμο να βγει και δεν ήμουν μόνος μου σε αυτό. Όλοι όσοι μπορούσαμε βοηθήσαμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ