Συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Κορινθίας είχε στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός. Τί συζήτησαν

Συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Κορινθίας είχε χθες, στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Ο κος Πτωχός συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Στη συνάντηση με τους κ.κ Σταυρέλη και Γκιώνη έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και την αποφυγή καθυστερήσεων.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Δήμους έχει ως σκοπό την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και την επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνάντηση εργασίας με τους υπόλοιπους Δημάρχους συζητήθηκε η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) τα έργα των οποίων, εφόσον ενταχθούν, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεργασία προχωρά.

Πρόκειται για μία σειρά δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, αναπλάσεων, βελτιώσεων υποδομών και πράσινων παρεμβάσεων με την Περιφέρεια να δίνει μεγάλη σημασία στην μελετητική ωρίμανση των έργων.

Και στις δύο συναντήσεις συμμετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Γιώργος Σπίνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ