Συνέντευξη: Έλενα Κονομόδη: “Είμαι παρούσα σε αυτήν την εκλογική μάχη γιατί οφείλουμε να αγωνιστούμε συλλογικά για ένα καλύτερο μέλλον”

Μαχόμενη δικηγόρος, από το 2010 και τώρα “μπαίνει” δυναμικά στον χώρο της πολιτικής. Ο λόγος για την κ. Έλενα Κονομόδη, τη νεαρή Δικηγόρο που θέτει υποψηφιότητα για πρώτη φορά ως Υποψήφια Βουλευτής στο νομό μας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ. Και κάνει έναν πολύ  δυναμικό αγώνα για να εκπροσωπήσει στα βουλευτικά έδρανα τους συμπολίτες της και τα προβλήματα του νομού της, άν εκλεγεί  μετά την  εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου.

Η hmerisiakorinthou.gr μίλησε με την κα Κονομόδη , η οποία πρόθυμα απάντησε στις ερωτήσεις μας στη συνέντευξη που ακολουθεί :

 Ερ: κα Κονομόδη, είστε μια νέα υποψήφια Βουλευτής στο νομό μας και θέτετε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στις εκλογές της 21ης Μαϊου 2023 . Τί σας ώθησε σε αυτή την απόφαση; 

Απ.: Προέρχομαι από τη νέα γενιά, γενιά της κρίσης, που σπούδασε και εργάζεται σκληρά ενώ είδε τα όνειρα της να γκρεμίζονται. Είμαι παρούσα σε αυτήν την εκλογική μάχη γιατί οφείλουμε να αγωνιστούμε συλλογικά για ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας με αλληλεγγύη, αισιοδοξία και ελπίδα.
Με ειλικρίνεια, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη χτίζουμε μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής.

Ερ: Στην προεκλογική σας εκστρατεία έχετε δώσει μεγάλη βαρύτητα στο μείζον θέμα των “κόκκινων δανείων”  , που ταλανίζει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Πείτε μας τη θέση σας γι’ αυτό και άν το επάγγελμα που ασκείτε , της Δικηγόρου, σας έχει κάνει πιο ευαίσθητη σε αυτό το ζήτημα 

Απ: Από το 2010 ασκώ γενική μαχόμενη δικηγορία  με κύρια αντικείμενα τα κόκκινα δάνεια, την προστασία α΄ κατοικίας, αλλά και το δημόσιο δίκαιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέτει άρτια επεξεργασμένη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το πλαίσιο για «μόνιμο και ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με προστασία της κύριας κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης,  σε αντικατάσταση του Πτωχευτικού της Κυβέρνησης που οδήγησε σε χιλιάδες πλειστηριασμούς», πρόταση που αφορά έκτακτα μέτρα για τη ρύθμιση του πανδημικού χρέους και μόνιμο πλαίσιο, διαρθρωμένο σε τρεις βασικούς πυλώνες: επιχειρήσεις – νοικοκυριά – οφειλές προς το δημόσιο. Επίσης, τον περασμένο Ιούλιο παρουσιάστηκε σχέδιο με τέσσερις άξονες για τη στεγαστική πολιτική (α. αντιμετώπιση του μη εξυπηρετούμενου ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών με εγγύηση την κατοικία, β. έλεγχος της δραστηριότητας του Airbnb, γ. προστασία του δικαιώματος των νέων σε κατοικία, με τον διπλασιασμό της επιδότησης ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για κάλυψη περισσότερων δικαιούχων, δ. δημιουργία τράπεζας στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες ώστε να διατεθούν κατά προτεραιότητα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια).

Ερ: Ποιά προβλήματα της Κορινθίας θεωρείτε πιο σημαντικά και τί έχετε σκοπό να κάνετε για να τα αναδείξετε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, άν εκλεγείτε Βουλευτής; 

Απ: Σημαντικά  προβλήματα στο  Νομό  υπάρχουν  και  ακόμη εκκρεμούν  χρόνια τώρα και αφορούν αφορούν  την Υγεία,  τους αγρότες που βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, με  δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, την έλλειψη νερού που με ευθύνη της κυβέρνησης έχει μπλοκάρει το Φράγμα του Ασωπού, την Παιδεία με ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, τη στέγαση και μετακίνηση των φοιτητών, τον Προαστιακό να μην επανεκκινεί  μετά τη τραγωδία στα Τέμπη με ασφάλεια με άμεσες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και ζητήματα περιβαλλοντικά, όπως η διάβρωση των ακτών που πλήττει τις παραθαλάσσιες περιοχές μας, η προσπάθεια ανεξέλεγκτης τοποθέτησης ανεμογεννητριών, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πρωτογενή τομέα. Η Κορινθία  αντιμετωπίζει ήδη μεγάλο πρόβλημα σ’ αυτό τον τομέα.

Υπάρχει άμεση ανάγκη αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού για την χάραξη πολιτικής στα αγροτικά, την ενίσχυση της πρόληψης από καιρικά φαινόμενα, των υποδομών και του εισοδήματος των παραγωγών, την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και  προσαρμογής του στις νέες συνθήκες και ανάγκες, σε συνδυασμό με το σχέδιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ με ουσιαστικές προτάσεις για τους εργάτες γης προς όφελος των παραγωγών, των τοπικών κοινωνιών και των εργαζόμενων σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Στόχος μου είναι να συμβάλω με ειλικρίνεια και αξιοπιστία στην οικοδόμηση μιας νέας σχέσης πολίτη-πολιτικής. Αυτό ζητάει η κοινωνία.

Ερ: Θεωρείτε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε “ντέρμπυ” ;

Απ: Θεωρώ ότι η κοινωνία  μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει αναζητά λύσεις. Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την λαϊκή ετυμηγορία. Μόνο η κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάντα μέσα στη κοινωνία  αφουγκράζεται το αίτημα του λαού ” ως εδώ φτάνει πια” και προτείνει λύσεις με το πρόγραμμα του. Τα διλήμματα των εκλογών είναι: Θα συνεχίσει να βουλιάζει η χώρα ή θα αλλάξει η χώρα; Αλαζονεία ή Ευθύνη; Εντιμότητα ή Διαφθορά; Δικαιοσύνη παντού ή προνόμια για τους λίγους;

Η σταθερότητα απαιτεί συναινέσεις και όχι την αλαζονεία και το ανεξέλεγκτο της αυτοδυναμίας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κάλπη της απλής αναλογικής είναι η μόνη λύση σταθερότητας για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, ώστε να αποδείξουμε εμπράκτως ότι “δεν είμαστε όλοι ίδιοι”!

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό κράτος, αποτελεσματικό, δίπλα στον πολίτη! 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ