Συνέντευξη Γ. Ψυχογιός : Είναι πολλές οι μάχες που πρέπει να δοθούν στον Νομό μας. Το κλίμα στις περιοδείες είναι ξεκάθαρα πιο θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαϊου και ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στο νομό μας Γιώργος Ψυχογιός μας παραχώρησε μία ακόμη συνέντευξη, για να μας δώσει την εικόνα της απήχησης που έχει το κόμμα του στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά καθώς και για το δικό του πρόγραμμα και σχεδιασμό άν επανεκλεγεί Βουλευτής . “Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει ότι υπάρχει άλλος δρόμος.” μας λέει και προσθέτει πως “Είναι πολλές οι μάχες που πρέπει να δοθούν στον Νομό μας”. Δεν παραλείπει να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και μας απαντά στο ερώτημα άν θα ήθελε και εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά κυβέρνηση, να αναλάβει και πάλι τη θέση του Τομεάρχη Μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος.

Ερ:  Έχετε «οργώσει», μαζί με το κλιμάκιο του κόμματος, όλο το νομό Κορινθίας. Πείτε μας την εικόνα για τη χώρα που έχετε αποκομίσει από τους πολίτες με τους οποίους μιλάτε καθημερινά, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου.

Απάντηση: Το κλίμα στις περιοδείες είναι ξεκάθαρα πιο θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Οι πολίτες δεν θέλουν πλέον θεωρίες και σχέδια, αλλά ξεκάθαρες λύσεις και απαντήσεις, συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης για να πάρουν μια ανάσα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης αναπτύσσεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Η κοινωνία είναι εξαντλημένη και απογοητευμένη από τις κυβερνητικές πολιτικές. Η καθημερινότητα έχει δυσκολέψει πάρα πολύ, ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να ζήσει με αξιοπρέπεια και να στηρίξει τα παιδιά του. Οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, η μη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών αλλά και η έλλειψη ασφάλειας έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό στην καθημερινότητα του.

Προσπαθούμε να υπερνικήσουμε τη λογική του «όλοι ίδιοι είναι», αυτός είναι ο μεγάλος αντίπαλός μας. Αν δούμε τις επιτυχημένες πολιτικές επιλογές που έχουν γίνει στην Ισπανία και στην Πορτογαλία στα θέματα της ποιότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών, θα καταλάβουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές και ρεαλιστικές λύσεις. Είναι οι συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ αυτές που έχουν οδηγήσει στην φτωχοποίηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

  Ερ: Η Ν.Δ σε προεκλογικό της μήνυμα ζητά από τους πολίτες να μην «γυρίσουν πίσω» αλλά να συνεχίσουν τον δρόμο της ανάπτυξης,ψηφίζοντας το κόμμα της. Ποιο είναι το μήνυμά σας απέναντι αυτό το κάλεσμα; 

Απάντηση: Αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα και δημιούργησαν συνθήκες εξαθλίωσης του κόσμου, κατάντησαν την μεσαία τάξη να ζει με κάθε είδους pass, αύξησαν το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος σε 82 δις, συντήρησαν την αισχροκέρδεια των εταιριών στην ενέργεια  με κρατική χρηματοδότηση, έφτασαν στο σημείο ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα να απειλούνται με πτώχευση και πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εννοώντας ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως γυρνάμε πίσω. Και ας μην ξεχνάμε την κατάλυση του κράτους Δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών που για πρώτη φορά παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης στο debate, την υποβάθμιση της θέσης μας στην ελευθεροτυπία,  και τα 10 δις που έχουν δώσει σε αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επόμενη τετραετία είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο που στοχεύει σε μια ασφαλή και δίκαιη ανάπτυξη για όλους και όχι μόνο για λίγους. Και αυτό αποτελεί τη βασική μας διαφορά με την ΝΔ. Επί κυβέρνησής μας, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, άφησε αποθεματικό στο δημόσιο ταμείο 37δις, κέρδισε μάχες με την Τρόικα, ρύθμισε το χρέος, είχε μια πολύ καλή οικονομική διαχείριση και πάντα στα πλαίσια υποστήριξης μιας κοινωνίας με ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα. Και όταν έρθουμε ξανά στην κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα περισσότερη εμπειρία από την προηγούμενη διακυβέρνηση και θα άρουμε τις αδικίες γιατί εμάς μας ενδιαφέρει μια ανάπτυξη από τα κάτω προς τα πάνω, που θα προστατεύει τους εργαζόμενους και τα μεσαία στρώματα.

Ερ: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθείτε αν εκλεγείτε ξανά Βουλευτής (αναφέρομαι σε τοπικό επίπεδο) .

Απάντηση: Είναι πολλές οι μάχες που πρέπει να δοθούν στον Νομό μας. Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης επιδείνωσαν σημαντικά τις συνθήκες ζωής για αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ έκλεισαν ή υποβάθμισαν δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ταχυδρομεία και δομές του κοινωνικού κράτους, των μεταφορών (ασφάλεια Προαστιακού, Διώρυγα Κορίνθου) και της ποιότητας ζωής και ανάπτυξης της περιοχής (διάβρωση των ακτών, βιολογικοί καθαρισμοί, κλείσιμο τραπεζών…).

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι επλήγησαν πάρα πολύ λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής. Μια από τις πρώτες προτεραιότητες μου αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα στο νομό. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στόχο έχει να μειώσει το κόστος παραγωγής και να ενισχύσει το εισόδημα των αγροτών καταρχήν μέσω της αποσύνδεσης του αγροτικού πετρελαίου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ελάχιστο ΦΠΑ στα εφόδια, να τους προστατεύσει από τους μεσάζοντες και τους εμπόρους που επιβάλουν χαμηλές τιμές, να τακτοποιήσει υποχρεώσεις και να επιταχύνει την καταβολή των επιδοτήσεων, και να ενισχύσει νέους αγρότες μέσα από προγράμματα. Στόχος μου επίσης είναι η επανεκκίνηση εργασιών στο φράγμα του Ασωπού και η αντιμετώπιση της έλλειψης νερού, το οποίο πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του ως αγαθό με πρόσβαση σε όλους.

Παράλληλα, υπάρχουν μια σειρά από θέματα με τα οποία ασχολήθηκα ως βουλευτής και για τα οποία θα συνεχίσω τον αγώνα μου και που αφορούν κυρίως τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές του Νοσοκομείου Κορίνθου, του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας του Νομού, των σχολικών μονάδων, την επανεκκίνση του Φράγματος Ασωπού, την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, αλλά και μέτρα που αφορούν την συνολική αναπτυξιακή προοπτική της Κορινθίας.  

Ερ: Θα θέλατε να συνεχίσετε στη θέση του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής αν ο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ εκλεγεί κυβέρνηση και αν ναι, για ποιο λόγο; 

Απάντηση: Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζάππειο ο κ. Σαμαράς στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης επιδόθηκε σε έναν σκοταδιστικό και ρατσιστικό λόγο, μια ευθεία επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα που μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν βγήκε να το καταγγείλει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαρκώς χτίζει διαχωριστικές γραμμές και καθιστά αόρατους τους πιο ευάλωτους, κάτι που επεκτείνεται σιγά σιγά και στην κοινωνική πλειοψηφία.
Από τα φοιτητικά μου ακόμα χρόνια, στη συνέχεια ως δικηγόρος και μέρος κινημάτων και πρωτοβουλιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχω ενεργή συμμετοχή στα ζητήματα προσφύγων και μεταναστών και τις δομές αλληλεγγύης. Ως Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ήρθα αντιμέτωπος με τις σκληρές πολιτικές αποκλεισμού μεταναστών και προσφύγων της κυβέρνησης που συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του  δεσμοφύλακα της Ευρώπης, πολλές φορές αγνοώντας το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και χωρίς να διεκδικεί από την Ευρώπη αναλογική κατανομή, που θα χτυπήσει και την εργαλειοποίηση της Τουρκίας. Πάλεψα και παλεύω μέσα και έξω από τη Βουλή, προκειμένου να οδηγηθούμε σε κοινωνίες συνοχής και συμπερίληψης με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, όπως έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέσα από οργάνωση και στοχευμένα σχέδια ένταξης. 

Είναι ένα έργο, σε ένα δύσκολο και σύνθετο θέμα, που πάντα με ενδιαφέρει και έχω υπηρετήσει με συνέπεια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκεπτόμενος σχεδόν όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ