Συνέντευξη: Ν. Σταυρέλης: Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και Αρχιτεκτονικές μελέτες τα δύο βασικά σημεία της διοίκησης που θέλει να εφαρμόσει άν εκλεγεί δήμαρχος Κορινθίων

Αποκεντρωμένη διοίκηση και αρχιτεκτονικές μελέτες

“Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι και αντιδήμαρχος . Ο Δήμαρχος είναι δήμαρχος και οι άνθρωποι γύρω από αυτόν θα έχουν τις αρμοδιότητες για να “τρέχουν” όλοι μαζί  τον Δήμο”. Αυτό μας είπε ο κ. Νίκος Σταυρέλης, επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” και υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων για το νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που οραματίζεται. Πρόσθεσε επίσης ότι θα κάνει 20 αρχιτεκτονικές μελέτες τόσο για την πόλη της Κορίνθου, όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, στις οποίες τόνισε για το τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν δεν θα αποφασίζει ο Δήμαρχος, αλλά οι ειδικοί αρχιτέκτονες.

Ερώτηση: Έχουμε κάποια εξέλιξη με το πρόβλημα του αλιευτικού καταφυγίου στον Άσσο;

Απάντηση: Τελικά η ανάρτηση που έκανα για το θέμα, έφερε κάποιο αποτέλεσμα άσχετα αν ο Δήμαρχος μιλάει για “Μαυρογιαλούρους”. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Έκανα την ανάρτηση ύστερα από κάλεσμα των επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής με καϊκια. 20 μέρες τα σκάφη τους ήταν αποκλεισμένα και ο Δήμαρχος δεν έκανε τίποτα. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βγουν για δουλειά. Πέρα από την ανάρτηση όμως, πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου τον κ. Πιέτρη ο οποίος μου είπε ότι την επόμενη μέρα θα γινόταν πάλι εκβάθυνση, όπως και έγινε. Η παρέμβαση είναι προσωρινή, χρειάζεται κι άλλο έργο. Δεν είχαν προγραμματίσει να το κάνουν, κάποτε θα το έκαναν βέβαια τελικά. Πάντως επί 20 μέρες δεν είχαν κάνει τίποτα. Εξάλλου όλα αυτά που είπε ο Δήμαρχος είναι λόγια του αέρα. Έργο που δεν έχει μελέτη, σύμβαση, πίστωση δεν μπορεί να γίνει.

Ερώτηση: Εισακούγονται οι παρεμβάσεις που κάνετε από τον Δήμο;

Απάντηση: Κάποιες εισακούγονται και άλλες πάνε στον “κάλαθο των αχρήστων” και άλλες τις μελετάνε για να τα κάνουν δύο μήνες πριν τις εκλογές. Εγώ σαν αντιπολίτευση δουλειά μου είναι να επισημαίνω τα προβλήματα. Και ότι λέμε δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με τα έργα που πρέπει να γίνουν, γι αυτό και δεν απάντησα στις αιχμές περί Μαυρογιαλούρου.

Ερώτηση: Πως πάει το ψηφοδέλτιο;

Απάντηση: Πολύ καλά, ακολουθούμε την στρατηγική μας ανακοινώνοντας κάποια ονόματα κάθε εβδομάδα. Είμαστε πολύ καλά τόσο από αριθμό αλλά τόσο και από την ποιότητα των δημοτικών συμβούλων. Στην Περιφέρεια της Κορίνθου και σε κάποιες από τις δημοτικές ενότητες είναι φανερό ότι “έχουμε πάρει κεφάλι” και σε άλλες χρειαζόμαστε λίγη δουλειά ακόμη.

Ερώτηση: Πείτε μας ενδεικτικά τα δύο πρώτα πράγματα που θα κάνετε αν εκλεγείτε.

Απάντηση: Το ένα είναι η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Εγώ θα είμαι μόνο Δήμαρχος και όλες τις άλλες αρμοδιότητες θα τις έχουν οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων. Γι αυτό το σύνθημά μας είναι όλοι μαζί. Δεν θα το κάνουμε όπως σήμερα που για έναν τάφο παίρνουμε τηλέφωνο τον Δήμαρχο.

Στο πρώτο τετράμηνο θα φέρουμε 20 αρχιτεκτονικές μελέτες για την αισθητική βελτίωση τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Κι εδώ δεν θα αποφασίζει ο Δήμαρχος που θα βάλουμε το φωτιστικό, που θα βάλουμε το δέντρο και αν θα βάλουμε πλάκα Καρύστου ή μάρμαρο. Αυτά θα τα αποφασίζουν οι ειδικοί, δηλαδή οι αρχιτέκτονες που είναι εξειδικευμένοι σε όλα τα έργα ανάπλασης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ