Συνέντευξη στην hmerisiakorinthou.gr – Νίκος Σταυρέλης: “Δημοτική αγορά θα δείτε μόνο με τον Σταυρέλη Δήμαρχο”

“Δημοτική αγορά θα δείτε μόνο με τον Σταυρέλη Δήμαρχο”. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων,ο επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” , Αντιπολίτευση στον Δήμο Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην hmerisiakorinthou.gr. Ο κος Σταυρέλης μας μίλησε για θέματα του δήμου αλλά και για τις προσεχές εκλογές .

Δημοσιογράφος: Πώς κρίνετε τον χειρισμό της δημοτικής Αρχής στον τελευταίο χιονιά.

Σταυρέλης: Καταρχήν η τελευταία κακοκαιρία δεν έπληξε σημαντικά τον Δήμο μας, ευτυχώς. Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν σε κάποια από τα χωριά και τις κοινότητες, ο δήμος όμως δεν κινήθηκε όσο γρήγορα θα έπρεπε. Ευτυχώς αυτά τα μικρά προβλήματα λύθηκαν από προέδρους κοινοτήτων και από κάποιους ιδιώτες που έχουν μηχανήματα.

Δημοσιογράφος: Πόσες δημοτικές Αρχές πιστεύετε ότι πρέπει να περάσουν από τον Δήμο Κορινθίων για να προχωρήσει το έργο της δημοτικής αγοράς;

Σταυρέλης: Δημοτική αγορά θα δείτε μόνο με Σταυρέλη Δήμαρχο. Κι εμείς δεν είμαστε του “θα κάνουμε”. Το έργο είναι συγκεκριμένο και από την εκκίνηση του θέλει 2-3 χρόνια να ολοκληρωθεί. Εμείς θα το ξεκινήσουμε αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί.

Δημοσιογράφος: Πώς βλέπετε τα πράγματα ως προς την προεκλογική μάχη που έρχεται το 2023;

Σταυρέλης: Ο κ. Νανόπουλος χάνει “κατά κράτος”. Έχει μεγάλες απώλειες στο εκλογικό σώμα γιατί πια δεν του έχουν εμπιστοσύνη, καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν έχει κάτι άλλο να περιμένει. Εμείς είμαστε ήδη έτοιμοι με υπερπλήρη συνδυασμό και όλα τα στελέχη που θα χρειαστούμε για τη διοίκηση του Δήμου. Είμαστε καθόλα έτοιμοι.

Δημοσιογράφος: Πώς κρίνετε την εκτέλεση έργων από τη δημοτική Αρχή;

Σταυρέλης: Σε τρία χρόνια μηδέν έργο, μηδέν απορροφητικότητα από τα διαθέσιμα κονδύλια και ο κ. Νανόπουλος διατηρεί ένα ταμείο μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση να μαζεύει λεφτά. Τα χρήματα είναι των πολιτών είτε άμεσα από δημοτικά και άλλα τέλη, είτε έμμεσα από τα κονδύλια που διαθέτει το κράτος και η ΕΕ στους δήμους, δηλαδή από την φορολογία των πολιτών και πάλι.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τον τουρισμό το ερχόμενο καλοκαίρι υπό το πρίσμα του πολέμου στην κεντρική Ευρώπη;

Σταυρέλης: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, αφού όπως βλέπουμε όλοι , τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα. Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα γενικά για τον τουρισμό στη χώρα μας αλλά και για το νομό μας φυσικά.

Δημοσιογράφος: Μιλάτε με επαγγελματίες του χώρου; Τι σας λένε;

Σταυρέλης: Είναι πολύ απογοητευμένοι, απελπισμένοι θα έλεγα. Άλλωστε απόδειξη της κακής οικονομικής κατάστασης της αγοράς είναι και τα καταστήματα που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Οι επαγγελματίες δεν αντέχουν άλλο και πως θα μπορούσαν άλλωστε. Μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, ήρθαν τα lock down της πανδημίας και τώρα ο πόλεμος. Χρειάζεται η αμέριστη στήριξη της πολιτείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ