Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό να βάζει φωτιά – 1.470 πυρκαγιές τον Ιούλιο

φωτο αρχειου

Στη σύλληψη ενός ατόμου που κουβαλούσε μπιτόνια με βενζίνη προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία στον Άγιο Στέφανο. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως ο ύποπτος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική. Την είδηση διαβάζουμε στο in.gr.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη του, την 1η Αυγούστου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έκανε έναν απολογισμό για τις πυρκαγιές του Ιουλίου, όπου ανέφερε πως : «Ο Ιούλιος ολοκληρώθηκε με 1.470 πυρκαγιές, από τις οποίες οι δέκα ήταν μεγάλες και τις αντιμετωπίσαμε με πολύ μεγάλη δυσκολία και πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας , μεταξύ άλλων, προσέθεσε: «Οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με όλους τους άλλους, Αστυνομία, Λιμενικό, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους εθελοντές, τους δημότες, τους πολίτες παλεύουν καθημερινά σε αυτές τις μάχες».

«Αξίζει να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε σε μια προσπάθεια η οποία πολλές φορές είναι πάνω από τις δυνάμεις τους. Το λέω αυτό γιατί είδαμε ότι οι συνθήκες αυτές του ακραίου καύσωνα, δηλαδή η κλιματική κρίση που είναι εδώ μαζί -δυστυχώς με το ανθρώπινο χέρι είτε εμπρησμών είτε αμέλειας εγκληματικής- έχουν οδηγήσει σε τεράστια πίεση αυτόν τον μήνα με πολλαπλές εστίες καθημερινά.

Πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα και πολλές από αυτές τις μέρες, ειδικά αυτές στις οποίες είχαμε 44, 45, 46 βαθμούς καύσωνα μαζί με μποφόρ, δοκίμασαν τις αντοχές μας. Κάθε χρόνο είμαστε μία από τις μεσογειακές χώρες που δοκιμαζόμαστε από φωτιές από πυρκαγιές», τόνισε ο Υπουργός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ