Συνεχίζει να καίει μεγάλες εκτάσεις δάσους η φωτιά στα Βίλια – Εφιαλτική η νύχτα για κατοίκους και όσους επιχειρούν στην κατάσβεση

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού απο τα ενάερια μέσα στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται απο χθες στα Βίλλια . Στη μάχη έχουν ριχθεί 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200. Επίσης επιχειρούν 330  πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Η νύχτα για τους κατοίκους και όσους επιχειρούν για την κατάσβεσή της ήταν πολύ δύσκολη έως εφιαλτική. Ο στόχος ήταν να μην περάσουν οι φλόγες στο Πόρτο Γερμενό. Το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα και η φωτιά καίει  πυκνό παρθένο πευκοδάσος που είναι δυσπρόσιτο στο όρος Πατέρα.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί: Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα καθώς και το γηροκομείο «Παναγιά Φανερωμένη».

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, πολλοί εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Το πύρινο μέτωπο στα Βίλια είναι παραπάνω από 10 χιλιόμετρα, σημείωσε, ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής. Ένα από τα μέτωπα έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα κι άλλο ένα προς το Πόρτο Γερμενό. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Ο κόσμος υπακούει στις εντολές. Χτες το βράδυ στο δρόμο που ενώνει τα Βίλια με το Πόρτο Γερμενό πραγματικά έδωσαν μάχη οι εθελοντές. Πάνω από 150 άνθρωποι με αλυσιπρίονα έκαναν ζώνη, που έκοψαν όλα τα πεύκα, και κάτσανε να σώσουνε την περιοχή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ