Τέλεια λαζάνια με καπνιστό ρεγγάτο!

Υλικά συνταγής
300 γρ. καπνιστό ρεγκάτο, τριμμένο
9 φύλλα λαζάνια (μεγάλες πλάκες)
400 γρ. λαχανικά ανάμεικτα (κολοκυθάκια, καρότα, πράσα, μανιτάρια)
150 γρ. μπέικον
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
Λίγη ζάχαρη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φλ. μπεσαμέλ
2 κρόκοι αυγών
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ανάμεικτα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και της προσθέτουμε τα 2/3 από το τριμμένο καπνιστό ρεγκάτο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι μερικές κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ και στρώνουμε τρία φύλλα λαζάνια.
Από πάνω σκορπίζουμε τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας και το μισό μπέικον σε κομματάκια (αν θέλουμε μπορούμε να τα έχουμε σοτάρει).
Συνεχίζουμε, βάζοντας πάλι μια στρώση λαζάνια και κατόπιν την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μπέικον.
Στρώνουμε άλλη μία στρώση λαζάνια.
Κατόπιν, προσθέτουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, τους δύο κρόκους από τα αυγά και το αλατοπίπερο.
Σκορπίζουμε πάνω από τα λαζάνια το υπόλοιπο καπνιστό ρεγκάτο και περιχύνουμε με το μείγμα της μπεσαμέλ και των αυγών.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό και να βράσουν τα λαζάνια.
Τα λαζάνια με καπνιστό ρεγκάτο είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ