Τί αλλάζει στην απώλεια μιας ρύθμισης στην Εφορία και πώς θα ειδοποιείται έγκαιρα ο φορολογούμενος ώστε να μην την χάσει;

Πώς θα βοηθάει τον φορολογούμενο το νέο σύστημα για τις ρυθμίσεις των χρεών τους ;

Καταρχήν να σημειωθεί ότι σκοπός του νέου αυτού συστήματος, το οποίο θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, έχει στόχο οι φορολογούμενοι να μη χάνουν τις ρυθμίσεις τους και να μη διογκώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Με το σύστημα που ίσχυε μέχρι και πριν λίγο καιρό, μια ρύθμιση μπορούσε να χαθεί ακόμα και εντός 24 ωρών με αποτέλεσμα χιλιάδες να χάνουν τις ρυθμίσεις τους λόγω καθυστερήσεων.

Πλέον δίνεται περιθώριο 3 μηνών για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους και εξόφλησης ή ρύθμισης των νέων οφειλών από την πάροδο της προθεσμίας καταβολής τους προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της ρύθμισης.

Παράλληλα, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός έγκαιρης ειδοποίησης των οφειλετών για επικείμενη απώλεια ρύθμισης. Πιο συγκεκριμένα, με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνοντα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

Όλες οι προϋποθέσεις τήρησης της ρύθμισης θα παρακολουθούνται ψηφιακά και κεντρικά
Εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί κάποια από τις προϋποθέσεις, θα λαμβάνει ειδοποιήσεις συμμόρφωσης ώστε σε εύλογο χρόνο να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα που δημιούργησε.
Εάν δεν το κάνει, η απώλεια της ρύθμισης θα γίνεται με κεντρική διαδικασία και όχι από τον κάθε τοπικό Προϊστάμενο ΔΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ