Τί δήλωσε ο Υπουργός Υγείας για τις μάσκες και τα σχολεία

Ο Υπουργός Υγείας   Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Σήμερα”, για τις μάσκες είπε: «Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα μάσκας.

Μπαίνουμε σε μία φάση που το βλέπουμε από το καλοκαίρι. Η πανδημία “τρέχει” στον τρίτο της χρόνο, έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, πληθυσμός ο οποίος έχει νοσήσει, νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αντιϊικά φάρμακα και μεταλλάξεις οι οποίες δεν είναι το ίδιο θανατηφόρες όπως η δέλτα που ζήσαμε. Και το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα, δεν είναι κανονικότητα, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Η μάσκα ως μάσκα για να συνυπάρχουμε μια ζωή δεν είναι κανονικότητα, είναι μία έκτακτη διαδικασία. Στα σχολεία λοιπόν ερχόμαστε και λέμε, όπως είχαμε τα πρωτόκολλα και με βάση τις νοσηλείες οι οποίες υπήρξαν, όλα αυτά τα οποία σας περιέγραψα, ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε και να μην έχουμε υποχρεωτικότητα στη μάσκα, η μάσκα παραμένει προαιρετική όπως παραμένει σε όλους τους χώρους, αλλά προφανώς υπάρχει αυτή η διακριτική ευχέρεια. Τα τεστ πλέον δεν χρειάζονται με τη μορφή την οποία γίνονται και τα τεστ συνολικά γίνονται πιο στοχευμένα.

Θα ξεκινήσουν τα σχολεία. Υπάρχει το πρωτόκολλο το οποίο υπάρχει, πρωτόκολλο καραντίνας, εάν υπάρξει κρούσμα. Το πρωτόκολλο που ίσχυε, το 50+1, παραμένει. Και προφανέστατα επειδή η πανδημία παραμένει ένα δυναμικό φαινόμενο. Εμείς βλέπουμε την πορεία όπως πήγε και το κύμα του καλοκαιριού και όπως θεωρούμε ότι θα πηγαίνει από εδώ και πέρα. Είχα ακούσει επιστήμονα να λέει ότι θα έχουμε 400 διασωληνωμένους τέλη Ιουλίου. Δεν επιβεβαιώθηκε. Οι επιστήμονες καλά κάνουν τη δουλειά τους και βλέπουν τα μοντέλα που δουλεύουν, αντίστοιχα και εμείς έχουμε τα δικά μας μοντέλα.Αυτό το οποίο λέμε είναι το εξής. Έξαρση θα υπάρξει, είναι φυσιολογικό, υπό την έννοια ότι πλέον θα μεταφέρεται η ζωή από τους ανοιχτούς στους κλειστούς χώρους, θα αλλάζει το κλίμα, οπότε περιμένουμε. Με αυτά τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, μέτρα δεν χρειάζονται να πάρουμε. Είναι αχρείαστα μέτρα απομόνωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ