Τί είναι η «Ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτου» και το «myAuto»;

«Ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτου» και «myAuto»,  είναι δύο από τις νέες «Ψηφιακές Υπηρεσίες για την οδήγηση»,  που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» . Οι νέες e-εφαρμογές, φιλοξενούνται στο gov.gr.

Πιο αναλυτικά: Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας myAuto, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν real time πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους και σχετίζονται ιδίως με:

α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής,

β) την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας,

γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων,

δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (KTEO) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα,

ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος,

στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία,

ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος και

η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η εφαρμογή που τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία, διευκολύνει τον πολίτη στις διαδικασίες του υπολογισμού και πληρωμής των τελών μεταβίβασης οχήματος. Πρόκειται για την υπηρεσία «Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου», την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε στο gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr/public/ipologismos-telon-metavivasis.

Με τη νέα Υπηρεσία οι πολίτες μπορούν πλέον να υπολογίζουν τα τέλη (αδείας και μεταβίβασης) που απαιτούνται για τη μεταβίβαση οχήματος. Επιπλέον, μπορούν να εντοπίσουν σε ένα και μόνο σημείο συγκεντρωμένους τους περίπου 80 τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας στους οποίους πληρώνονται τα τέλη..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ