Τί λένε οι νέοι κανονισμοί καραντίνας & απομόνωσης για γιατρούς, νοσηλευτές και τον γενικό πληθυσμό;

Νέοι κανονισμοί καραντίνας, εφαρμόζονται μετά την επέλαση της “Όμικρον”, στη χώρα μας. Ειδικότερα, συστήνεται για όσους έχουν βγει θετικοί σε τεστ πως πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για πέντε ημέρες, ενώ εφόσον δεν έχουν συμπτώματα την 6η μέρα μπορούν να εξέλθουν και να κάνουν χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τουλάχιστον άλλες πέντε μέρες.

Μετά από επαφή με κρούσμα για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει καραντίνα για πέντε ημέρες ενώ εάν την πέμπτη μέρα το τεστ βγει αρνητικό μπορεί ο νοσούντας πάλι με χρήση μάσκας υψηλής προστασίας. Αντιθέτως για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα, αλλά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πραγματοποιήσουν τεστ την πέμπτη μέρα μετά την έκθεση.

Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό
Α1. Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με λοίμωξη από Sars-Cov-2
Απομόνωση πέντε (5) ημερών και επιστροφή στην εργασία με ή χωρίς αρνητικό testing εάν είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2).
Α2. Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εκτεθεί στον Sars-Cov-2
Για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο και με ενισχυτική δόση: Συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους με υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού test την 3η ημέρα από την έκθεση.
Για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή 1 δόση για το εμβόλιο J&J: Συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους με υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού test την 1η, 3η και 5η-7η ημέρα από την έκθεση.
Σε κάθε περίπτωση, οι Επιτροπές Λοιμώξεων κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος δύνανται να λάβουν οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο για αποφυγή διασποράς της λοίμωξης και περιορισμού της νόσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ