Τί σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα τέλη κυκλοφορίας; Πώς θα υπολογίζεται το πρόστιμο για τις εκπρόθεσμες καταβολές;

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για το 2024 παρατάθηκε και φέτος δύο μήνες και έτσι μπορεί να γίνει από τους ιδιοκτήτες οχημάτων μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Η αρχική προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη προωθείται ένα νέο σύστημα υπολογισμού των προστίμων για τις εκπρόθεσμες καταβολές των τελών κυκλοφορίας. Ενώ μέχρι τώρα υπάρχει προσαύξηση 100% και με μία ημέρα καθυστέρησης, όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, από εδώ και πέρα θα γίνεται κλιμακωτά ανάλογα με τις ημέρες καθυστέρησης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υφυπουργός Θεοχάρης είπε, στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι θα προωθηθεί διάταξη στη Βουλή η οποία θα βάζει τέλος στις συνεχείς παρατάσεις, καθιερώνοντας ένα νέο σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση θα είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις.

Για παράδειγμα, εξετάζεται για περιορισμένη καθυστέρηση έως και 10 ημέρες να μην επιβάλλεται πρόστιμο. Για ένα μήνα καθυστέρησης το πρόστιμο να ανέρχεται στο ήμισυ των ετήσιων τελών και στο δίμηνο να “κλειδώνει” στο διπλάσιο της αξίας του τέλους.

Σήμερα το χρηματικό πρόστιμο για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανέρχεται στο διπλάσιο της αξίας από την πρώτη κιόλας ημέρα καθυστέρησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ