Ταυτότητα και Δίπλωμα οδήγησης στο κινητό …πώς “κατεβάζουμε” την εφαρμογή

 Ξεκίνησε από χθες η εφαρμογή  που μας επιτρέπει να έχουμε ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης στο κινητό μας . Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, ο στόχος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι ταυτότητες των πολιτών και τα διπλώματα οδήγησης να είναι μέσα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι επιτεύχθηκε.Τα στοιχεία αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή και μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του. Στοιχεία που θα αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή
Ταυτότητα
    Ο αριθμός ταυτότητας.
Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
Το πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
Το μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ημερομηνία γέννησης.
Ο τόπος γέννησης.
Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης της ταυτότητας.
Η φωτογραφία του κατόχου.
Δίπλωμα οδήγησης
    Ο αριθμός άδειας οδήγησης.
Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
Η ημερομηνία γέννησης.
Ο τόπος γέννησης.
Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης άδειας οδήγησης.
Η ημερομηνία λήξης ισχύος άδειας οδήγησης.
Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).
Ο κωδικός κατηγορίας οχήματος.
Η ημερομηνία έκδοσης κατηγορίας οχήματος
Η ημερομηνία λήξης ισχύος κατηγορίας οχήματος.
Η φωτογραφία του κατόχου.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποθήκευση των άνωθεν στοιχείων θα μπορεί να γίνει από μία μόνο κινητή συσκευή φυσικού προσώπου.
Στόχος μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα, είναι να «μπει» στα κινητά μας τηλέφωνα το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.

Πώς “κατεβάζουν” οι πολίτες την εφαρμογή

Το Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη .Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.
Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή:  είτε να έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) μέσω του notify.gov.gr, είτε να έχει βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή του μέσω του gov.gr (Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό). Αφού αυθεντικοποιηθεί, ο πολίτης καλείται να δώσει άδεια για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση της δυνατότητας εύκολης πρόσβασης (quick login), η οποία παρέχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε συσκευής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ