Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων θα αυξηθούν και στη χώρα μας , μετά τα δύο επιβεβαιωμένα, αλλά “δεν θα εξελιχθεί σε πανδημία ο ιός αυτός”

φωτο: in.gr

Άν και στη χώρα μας έχουν ήδη επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων  οι ειδικοί εμφανίζονται απολύτως καθησυχαστικοί . Όπως τονίζουν δεν πρόκειται η  ασθένεια αυτή να πάρει διαστάσεις πανδημίας αντίστοιχης με αυτή του κοροναϊού . Ωστόσο εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, Το πρώτο περιστατικό είναι ένας 59χρονος άνδρας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και το δεύτερο κρούσμα ένας άνδρας 47 ετών ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων, μετά από πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ΕΟΔΥ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου κρούσματος αποφάσισε κάθε Πέμπτη να γίνει εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της νόσου και τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας.

Η κα Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ANT1,διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ανησυχία, είναι μία ιογενής λοίμωξη» και τόνισε ότι «δεν μεταδίδεται  όπως ο κοροναϊός». Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συστήνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν είμαστε σε επαφή με κρούσματα, ειδικά όταν έχουν εξανθήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά πιο ευάλωτοι να κολλήσουν είναι τα παιδιά και οι έγκυες. Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι γνωστές αρχές υγιεινής, σχολαστικό πλύσιμο χεριών καθώς και εφαρμογή ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών. Πάντως οι ειδικοί στη χώρα μας θεωρούν πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ