Τα στελέχη του “Δίολκου” μαθαίνουν στα παιδιά πώς να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια και μαθαίνουν απ’ αυτά!

Και ενώ τα μέλη του Κέντρου πρόληψης «Δίολκος» μαθαίνουν μέσα από τις βιωματικές παρεμβάσεις στα παιδιά αξίες της ζωής,  μαθαίνουν τελικά και οι ίδιοι από αυτά και την αθώα παιδική ματιά της ζωής.

Στη σημερινή βιωματική παρέμβαση για την ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο στο Δημοτικό Σχολείο Στιμάγκας,  είδαν και ένιωσαν ένα σχολείο με ιδιαίτερα ζεστό κι εξαιρετικά θετικό συναισθηματικό κλίμα.

Όπως αναφέρει το Κέντρο : «Τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης, που δυστυχώς είναι μόνο τέσσερα, με μεγάλο ενδιαφέρον, προβληματισμό, αλλά και ώριμη σκέψη, μοιραστήκαν τα συναισθήματά τους εν όψει του αποχωρισμού τους από το δημοτικό και της εισόδου τους στο άγνωστο και ανοίκειο ακόμα, γυμνάσιο. Η παρέμβαση βασίστηκε στο διάλογο, την αλληλεπίδραση και τα εικαστικά εκφραστικά μέσα.»

Στη σημερινή παρέμβαση :η κ.Δήμητρα Παπαναστασίου- Συντονίστρια/ Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Δίολκος, μαζί με τις κ. κ. Ευαγγελία Φούζα, Εκπαιδευτικό- διευθύντρια του Δημοτικού και Αγγελική Αντωνοπούλου- Εκπαιδευτικό, τις οποίες  τα μέλη του Κέντρου ευχαριστούν θερμά για την πάντα ζεστή και γεμάτη αγάπη υποδοχή και φιλοξενία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ