Τα συγκινητικά λόγια του Έλληνα Πρόξενου στην Μαριούπολη που επέστρεψε στην Αθήνα : “Οι ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει ακόμα πάνω..”

Μετά από πολλές ημέρες αγωνίας έφθασε τελικά χθες στην Αθήνα , λίγο μετά τις 18:00 , ο Έλληνας πρόξενος της Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης.
Ο Μανώλης Ανδρουλάκης , συγκινημένος και στεναχωρημένος από την τραγωδία του ουκρανικού λαού και ζήτησε να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, καθώς όπως είπε σκοτώνονται άμαχοι. Ο Μανώλης Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα όσα δύσκολα έζησε ο ίδιος αλλά και χιλιάδες πολίτες σε μία πόλη που δεν θυμίζει τίποτα από αυτό που ήταν η Μαριούπολη. «Αν μου επιτρέπετε δυο λόγια… Δεν είχα καταλάβει τι διάσταση είχε λάβει το όλο θέμα. Οι ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει ακόμα πάνω και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις ζωές τους από το μηδέν».
«Ασχολούμαι με τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια. Πολλοί με ρώτησαν πώς ένιωθα τις βραδιές που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Σκεφτόμουν τα διαβάσματά μου και τα ακούσματά μου. Αυτό που συμβαίνει είναι τραγωδία. Είναι ένα τραύμα που δύσκολα θα επουλωθεί. Δεν θα δώσω συνέχεια. Να ενώσουμε τις φωνές μας κατάπαυση πυρός. Προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους περισσότερους ομογενείς μπορούσαμε»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ