Τα τρία νέα μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων, νέους και δημόσιους υπαλλήλους που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, answering questions, at the parliament plenum, in Athens, on Nov.22, 2019 / Η ώρα του πρωθυπουργού με απαντήσεις σε ερωτήματα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 22 Νοεμβρίου, 2019

Τρία ακόμη μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα,που αφορούν τους νέους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους , αναφερόμενος στις οικονομικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία .

Συγκεκριμμένα, το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους για το σύνολο του έτους έναντι φυσικών καταστροφών.

Το δεύτερο είναι θεσμοθέτηση του Youth Pass που θα περιλαμβάνει ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

Το τρίτο μέτρο είναι μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά. Συγκεκριμένα για ένα παιδί θα αυξηθεί από τα 50 στα 70 ευρώ, για δύο παιδιά από 70 ευρώ στα 120 και για τρία από τα 120 στα 170 ευρώ με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι 500 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ