Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν από λίγο, από το βήμα της Βουλής την επέκταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2024, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα αιτήματα των αγροτών , οι οποίοι έχουν ενισχύσει ακόμη περισσότερο σήμερα τα μπλόκα στους δρόμους με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα.

Επίσης ο κος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Την άλλη εβδομάδα ανοίγει ο δεύτερος κύκλος αρωγής που ανακοίνωσα και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. 33.000 αγρότες και 2100 κτηνοτρόφοι έχουν εισπράξει 150 εκατ. ευρώ για τις ζημίες του 2023». Και πρόσθεσε «Τζάμπα χρήματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε χωρίς δικαιολογητικά και εάν δεν είμαστε βέβαιοι πως τα χρήματα θα πάνε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», τόνισε.

Για την αποκατάσταση ζημιών στη Θεσσαλία είπε ότι «Η αναγέννηση της Θεσσαλίας απαιτεί ρεαλισμό και σχεδιασμό, απαιτεί συντονισμό κράτους – τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως όμως απαιτεί πόρους, χρόνο και συνέπεια».

«Προτεραιότητά μας να στηρίξουμε τους δοκιμαζόμενους Θεσσαλούς για να μείνουν στον τόπο τους αλλά και να ανακατασκευάσουμε τις υποδομές που κατέστρεψε η θεομηνία αυτή. Αυτή είναι μια άσκηση χρονοβόρα και κοστοβόρα. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τα 3,3 δισ. ευρώ σε βάθος 4ετιας. Έχουν ήδη δοθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ για δρόμους, νερό και ρεύμα», συνέχισε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ