Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς στην εκδήλωση για την “Μάχη της Περαχώρας”

Στη χθεσινή εκδήλωση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου στην Πλατεία Ταξιαρχών στην Περαχώρα, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της Μάχης της Περαχώρας στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου του 1822, παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο οποίος την χαρακτήρισε καταπληκτική. Ο κος Ταγαράς απένειμε και τιμητική πλακέτα (φωτο) . Όπως ο ίδιος ανάρτησε στο F :

“Παρακολουθήσαμε το συμφωνικό έργο «Η Μάχη της Περαχώρας» και τη σύμπραξη της Φιλαρμονικής με τη διεθνούς φήμης Κορίνθια mezzo soprano, Μαίρη Έλεν Νέζη και τον βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Διονύση Σούρμπη, σε αφήγηση Αλέξη Κωστάλα.
Ένα εμπνευσμένο έργο από τη Μάχη της Περαχώρας και τη σημασία της στον απελευθερωτικό αγώνα, αλλά και από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο εκείνη με την εκστρατεία του Δράμαλη στην Πελοπόννησο.
Η ιστορική Μάχη της Περαχώρας αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της μακραίωνης ιστορίας της Κορινθίας. Οι Περαχωρίτες με την παρουσία σπουδαίων αρχηγών της επανάστασης αντιμετώπισαν με επιτυχία στη χερσόνησο της Περαχώρας τους Οθωμανούς του Δράμαλη, που εγκλωβισμένοι στην Κόρινθο μετά την ήττα τους στα Δερβενάκια, προσπάθησαν να καταλάβουν την Περαχώρα και στη συνέχεια να διαφύγουν μέσω των Μεγάλων Δερβενίων, στη Ρούμελη.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ