Τι θα φέρει στην Κόρινθο  το Επιστημονικό Συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Στην Κόρινθο θα «χτυπήσει η καρδιά»   της Αυτοδιοίκησης το τριήμερο 2-4 Ιουλίου, μέσα από το Συνέδριο εξωστρέφειας, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών το « Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ»,  που θα φιλοξενήσει ο Δήμος Κορινθίων. Πράγμα που σημαίνει  ότι στην πρωτεύουσα του νομού μας και όχι μόνο θα έρθει πολύς κόσμος , θα κινηθεί περισσότερο η τοπική οικονομία και θα γίνει γνωστή η φιλοξενία μας.

Στο συνέδριο θα παραστούν πλέον των 120 ομιλητών και 400 συμμετεχόντων με στόχο την κατάθεση και ανταλλαγή γνώσης, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών. Πρόκειται για μια διοργάνωση με την οποία  ο  Δήμος Κορινθίων  επιδιώκει την εξωστρέφεια. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος « Ο Δήμος βαδίζει σε δρόμους εξωστρέφειας. Το συνέδριο είναι ορόσημο σε επίπεδο γνώσης, εκπαίδευσης και καλών πρακτικών και το υποδέχομαι με μεγάλη χαρά. Έρχεται δε σε μια ιδιαίτερη περίοδο σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν, αξιοποιούνται και σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποτελεί για την πόλη και το δήμο μας ουσιαστική οικονομική, πολιτική και διοικητική παρέμβαση» ανέφερε ο Δήμαρχος δεσμευόμενος για την άρτια διοργάνωσή του αλλά και φιλοξενία αφού το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο εργασίες αλλά κλείνει μέσα του πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Η Κόρινθος «θα πάει παντού», αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής.

Αιρετοί, τεχνοκράτες, υπηρεσιακά στελέχη θα βρεθούν εδώ για ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών παράλληλα όμως θα δημιουργήσουν ένα city branding που στα επόμενα χρόνια θα δώσει στο δήμο και την πόλη προστιθέμενη αξία.

Το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο υλοποιείται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, και φιλοξενείται την πρώτη ημέρα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την δεύτερη στο 4ο Λύκειο Κορίνθου και την Τρίτη ημέρα στο Δημαρχείο Κορίνθου. Επιπρόσθετα, αποτελεί την 2η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ) των 332 Δήμων της χώρας, και με την έναρξη των εργασιών του, θα τεθεί σε λειτουργία το «Ψηφιακό Δίκτυο Τεχνογνωσίας των ΠΟΥ».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ