Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Περιφερειάρχη

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισκέπτονται σήμερα ο διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) Μανώλης Πλειώνης. Θα έχει συνάντηση στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σχετικά με τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Περιφέρεια με το ΕΑΑ σχετικά με το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, και την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του, έργο για το οποίο η Περιφέρεια θα επενδύσει περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη συνάντηση, στη 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον Περιφερειάρχη τον πρόεδρο υτου ΕΑΑ Μ. Πλειώνη και τον Σπύρο Βασιλάκο διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) και επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, ο οποίος θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες του εν λόγω Αστεροσκοπείου.

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος τον Μάρτιο υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας προγραμματική σύμβαση με προϋπολογισμό 105.000 ευρώ και αντικείμενο τις μελέτες ωρίμανσης και τα τεύχη δημοπράτησης για την ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ