Το νερό του Βιολογικού έφθασε στην Αρχαία Κόρινθο για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις – Δηλώσεις

Ολοκληρώθηκε ο κλάδος άρδευσης για την αξιοποίηση των νερών του Βιολογικού και την εξυπηρέτηση 15.000 και πλέον καλλιεργήσιμων στρεμμάτων, προς την Αρχαία Κόρινθο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Κορινθίων, παραθέτοντας και τις σχετικές δηλώσεις.

«Το έργο  της μεταφοράς του νερού από τον βιολογικό έφτασε στην Αρχαία. Το σημείο αυτό  θα συνδεθεί με τον υπόλοιπο αγωγό ο οποίος εντάσσεται στο έργο που δημοπρατούμε την επόμενη εβδομάδα   , θα έχουμε ανάδοχο έως το τέλος του έτους, για την μεταφορά του νερού στο Λέχαιο, στο Περιγιάλι και στον Άσσο! Είναι ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την δημοτική αρχή του κ Πνευματικού, συνεχίστηκε από εμάς και περιλαμβάνει τριτοβάθμια επεξεργασία που σημαίνει πως είναι κατάλληλο για  άρδευση” ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος  Βασίλης Νανόπουλος  από το σημείο, έχοντας στο πλευρό του τον πρώην δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό  ευχαριστώντας τον διότι στην θητεία του είχε την πρόνοια να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο, όπως αναφέρει.

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αναπτυξιακό έργο που αφορά όλους τους αγρότες της περιοχής και με αυτήν την ιδιότητα είμαι σήμερα εδώ διότι είμαστε σε μια περιοχή η οποία εγκαταλείπεται από τους αγρότες , ιδιοκτησίες που κάποτε έφερναν σημαντικό εισόδημα. Το έργο θα αναγεννήσει την περιοχή της Κουτουμάτσας και της Αρχαίας Κορίνθου, έργα που θα συνεχιστούν και προς την περιοχή Άσσου – Λεχαίου. Έζησα από κοντά τα προβλήματα και τα εμπόδια που έμπαιναν για την ολοκλήρωση του έργου.” ανέφρε, ο κ. Πνευματικός , μεταξύ άλλων.

«Είμαστε χαρούμενοι, ολοκληρώνεται ένα έργο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, είχε αρκετά προβλήματα ειδικά το τελευταίο διάστημα όμως τα καταφέραμε, η ΔΕΥΑΚ πάντα βρίσκει τρόπο, και έτσι ξεπεράσαμε τον κόμβο του ΜΟΡΕΑ, ολοκληρώνοντας το έργο. Χθες είχαμε προέγκριση δημοπράτησης για την άρδευση στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου και έτσι εκτελείται ένα τεράστιο έργο άρδευσης στο δήμο Κορινθίων από την Κόρινθο έως τον Άσσο. Δημοπρατούμε την προσεχή εβδομάδα και έως τέλος του έτους θα έχουμε ανάδοχο. Το νερό είναι πολύ θα ξεπερνούμε τα 300 κυβικά την ώρα ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ