Το πλαίσιο για τη λειτουργία και την εισαγωγή στα μη κρατικά Πανεπιστήμια παρουσίασε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

φωτο αρχείου

Το πλαίσιο για τη λειτουργία και την εισαγωγή στα μη κρατικά Πανεπιστήμια παρουσίασε, χθες ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από τον φοιτητικό κόσμο για το νέο Νομοσχέδιο.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέπτυξε το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου και μεταξύ άλλων δήλωσε: “Με αυστηρά κριτήρια θα προχωρήσουμε στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως αρμόζει στη χώρα. Η συνταγματική λογική λέει ότι η χώρα δύναται να προβεί στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ”, και παράλληλα υπογράμμισε ότι οι τίτλοι σπουδών από τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα σφραγίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και δεν θα χρειάζεται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Το βασικό κριτήριο θα είναι η πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών του μητρικού ιδρύματος.

Το νομοσχέδιο αναμένεται , μετά τη δημόσια διαβούλευση, να ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο. Ο υπουργός ανέλυσε και το πλαίσιο δημιουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Η έναρξη λειτουργίας τους θα γίνει από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ