Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 20 κομμάτια
Υλικά
– 200 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
– 300 γρ. NOYNOY Gouda
– 350 γρ. αλεύρι φαρίνα
– 2 αυγά + 1 κρόκο
– 50 ml. ελαιόλαδο
– ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
– ½ κ.γ. αλάτι
– Σουσάμι
Εκτέλεση Συνταγής
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τ΄αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.
Πλάθουμε 20-25 τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλά, τ΄ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και τ΄αλείφουμε με τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175ο C για 25 λεπτά.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Για να φτιάξουμε με τη ζύμη για την τάρτα με τυρί ακολουθούμε τα εξής βήματα:
Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς να προσθέσουμε το τυρί, ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε μια ταρτιέρα.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε σ΄ ένα μπωλ 300 γρ. NOYNOY Gouda τριμμένο, 2 αυγά, 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και λίγο μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις.
– Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό, επίσης ταιριάζει και μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι
– Αν θέλουμε πιο τριφτό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μαλακό αλεύρι.
www. funkycook.gr