Υλικά
- 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- · 170 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- · 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- · 2 κοφτές κουταλιές γιαούρτι
- · 1 αυγό (για το άλλειμα)
- · Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο Βιτάμ, το αλεύρι, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Αφού ενωθούν καλά όλα τα υλικά, τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και, με τον πλάστη, ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1/2 δακτύλου περίπου.
- Με ένα κουπ-πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που θέλουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφού χτυπήσουμε ένα αυγό, αλείφουμε τα μπισκοτάκια και, μετά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ελαφρά.
vitam.gr