Υπαίθρια εκδήλωση μνήμης για τα 82 χρόνια από τη Μάχη του Ισθμού διοργάνωσε το Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας

Εκδήλωση Μνήμης  για τα 82 χρόνια από τη Μάχη του Ισθμού που έγινε στις 26/4/1941 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ από το  Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας .  Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση ήταν υπαίθρια και σκοπό είχε “να κρατήσει αναλλοίωτη την ιστορική μας μνήμη και να τιμήσει τους νεκρούς μας κατά την Μάχη του Ισθμού τον Απρίλη του 1941 – μια σημαντική μάχη στην περιοχή μας, που λίγοι γνωρίζουν, και που πιθανότατα έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της νίκης των Συμμάχων έναντι του Άξονα.”, όπως ανέφερε στην πρόσκληση το Εργαστήριο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί  στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου και όσοι παραβρέθηκαν είδαν από κοντά τα σημεία εφόδου και κατάληψης από τους γερμανούς της περιοχής του Ισθμού και κατ’ επέκταση της κορινθιακής ενδοχώρας.

Έγινε επιτόπια περιδιάβαση, ενώ προηγήθηκε μια σύντομη πλαισίωση του ιστορικού γεγονότος με αναφορά σε ντοκουμέντα και προσωπικές επιστολές.

Να σημειωθεί πως από τους κύριους στόχους του Κορινθιακού Εργαστηρίου Ιστορίας, είναι “η θεσμοθέτηση αυτής της επετείου και στην ανέγερση σχετικού μνημείου, ώστε να διασωθεί και σφυρηλατηθεί η ιστορική μνήμη – κυρίως των νεότερων.”

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ