Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Θα αυξηθεί κατά 1,5 δις € η χρηματοδότηση για τα δημόσια Πανεπιστήμια

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια με 159 “Ναι”, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από φοιτητές, καθηγητές και κόμματα. 

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης  τόνισε πως: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε το πρώτο μεγάλο αποφασιστικό βήμα για να λειτουργούν παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα. Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις». 

Ερωτώμενος για την επόμενη μέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η επόμενη μέρα είναι η έναρξη της εφαρμογής με τους πιο αυστηρούς κανόνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Σκεφτείτε πόσοι μπορούν να επιστρέψουν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν σε αυτά τα ιδρύματα»…

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, καθώς όπως είπε «στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται 1.5 δισ. ευρώ για τα δημόσια Πανεπιστήμια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ