Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης: Στις 26 Φεβρουαρίου συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας για αλλαγές στην ΚΑΠ

Στις 26 Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, με πρωτοβουλία της Βελγικής προεδρίας, συζητούνται οι προτάσεις για αναθεώρηση της ΚΑΠ, τις οποίες στηρίζει η συμμαχία από τις χώρες του Νότου που μετέχουν στην EUMED-9,  ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνεντεύξεις του στα «Παραπολιτικά 90,1», και στον ΣΚΑΙ .

“Η κίνηση αυτή είναι ξέχωρη από τις μεμονωμένες τροποποιήσεις που είχε υποβάλλει η χώρα μας από τον Δεκέμβριο του 2023 και τη χθεσινή έγκριση από το κολλέγιο των Επιτρόπων της απόφασης να επιτραπεί η καλλιέργεια των περίπου 1,5 εκατ. στρεμμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγρανάπαυσης, αποφέροντας διπλό όφελος για τους αγρότες” ανέφερε το Υπουργείο χθες.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο του διαλόγου που έγινε στην τρίωρη σύσκεψη των αγροτών με τον Πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι ήταν ειλικρινής, πολιτισμένη και εξαιρετικά ποιοτική και στο τμήμα που αφορά τη συζήτηση με το 15μελές των εκπροσώπων των μπλόκων, όσο και της ΕΘΕΑΣ, που είναι το συνδικαλιστικό τριτοβάθμιο όργανο των αγροτών. «Ήταν διαβασμένοι. Ήξεραν που να φθάσουν και αυτό τους τιμά», είπε. Και μάλιστα, όπως σημείωσε, αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, λέγοντας επανειλημμένως ότι τον εμπιστεύονται και ότι αξιολογούν θετικά το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα.

Εκτίμηση του ΥπΑΑΤ είναι ότι θα γίνει σωστή αξιολόγηση των μέτρων που πρότεινε ο πρωθυπουργός από το 15μελές των αγροτών που εκπροσωπούν τα μπλόκα, από τα θεσμικά τους όργανα, αλλά και από τους μεμονωμένους αγρότες και τελικά θα οδηγηθούμε σε εκτόνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ