Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης : “Στόχος μας η αύξηση καλλιεργειών σε μαλακό σιτάρι, καλαμπόκι και ηλίανθο”

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει τις δυνατότητες στοχευμένων παρεμβάσεων με σκοπό την αύξηση των καλλιεργειών σε μαλακό σιτάρι, καλαμπόκι και ηλίανθο . Ο Υπουργός κ. Γ. Γεωργαντάς σε παρέμβασή του τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δώσει τη δυνατότητα αύξησης των καλλιεργειών σε δημητριακά, σημειώνοντας ότι ήδη έχει υποβληθεί αίτημα για να ενταχθεί στις συνδεδεμένες ενισχύσεις το μαλακό σιτάρι, ενώ αποστέλλεται αίτημα και για το καλαμπόκι.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς στα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αγροτών που έχει λάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενεργοποίηση του Ταμείου Κρίσης, από το οποίο αναλογούν στη χώρα μας ακόμα 26 εκατ. ευρώ. Ενώ είπε ότι εξετάζεται σχέδιο για περαιτέρω στήριξη των αγροτών . Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι κι εφέτος οι αγρότες απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος.
Ο ΥπΑΑΤ προανήγγειλε, ακόμη, μέτρα που θα αφορούν στην ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας, τα οποία εκ των πραγμάτων θα ευνοήσουν και τους καλλιεργητές ηλίανθου…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ