Υπουργός Γ. Οικονόμου: Επιμένουμε στην αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας στην καθημερινότητα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» αναφερόμενος, στη βία των ανηλίκων και την αντιμετώπιση από ΕΛΑΣ και Πολιτεία είπε μεταξύ άλλων: “Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόβλημα. Είχαμε 1.350 συλλήψεις ανηλίκων σε όλη την ελληνική επικράτεια το Σεπτέμβριο. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι η Αστυνομία είτε εξιχνίασε, είτε απέτρεψε εν τη γενέσει τους περιπτώσεις οι οποίες είναι πάνω από 1.000 – 1.100, κυρίως στην Αθήνα, αλλά και αλλού.

Μένουν έκπληκτοι μέχρι και οι έμπειροι αστυνομικοί με το πόσο έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας στην πρόκληση αυτών των γεγονότων. Η Ελληνική Αστυνομία καλείται να διαχειριστεί στην εγκληματικότητα των ανηλίκων, το τελευταίο στάδιο. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μία, αν μου επιτραπεί η έκφραση, συνολική αποτυχία: της κοινωνίας, της οικογένειας, της εκπαίδευσης, σε μία σειρά από ζητήματα, και προσπαθούμε την αποτυχία αυτή να τη διαχειριστούμε αποτρέποντας συμβάντα, εξιχνιάζοντας, μιλώντας με τους ανθρώπους, παρακολουθώντας από εκεί που εξιχνιάζουμε τι μέλλει γενέσθαι και με τους ανθρώπους που συλλαμβάνουμε και ούτω καθεξής.

Έχουμε εντατικοποιήσει την αστυνόμευση σε μία σειρά από σημεία που στατιστικά οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν επισημάνει ότι υπάρχει μεγάλη συχνότητα αυτών των περιστατικών, όπου είχαμε τέτοια περιστατικά. Για παράδειγμα τον περασμένο Αύγουστο, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα με στοχευμένες επιχειρήσεις που κάναμε, καταφέραμε να το αντιμετωπίσουμε. Βεβαίως αυτή η εγκληματικότητα, αυτές οι επιθέσεις, μετατοπίζονται χωρικά, δεν είναι πάντοτε εύκολο να είσαι παντού, -προφανώς, το καταλαβαίνει αυτό ο καθένας- κυρίως σε αθέατα σημεία, όμως, είναι και στις προτεραιότητές μας και στο ραντάρ μας. …..”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ