Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης: “Έρχομαι διαδεχόμενος έναν άξιο Υπουργό να παρέχουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους συμπολίτες μας..”

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής ο νέος Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Καλή χρονιά, με Υγεία. Φαντάζομαι ότι πολλοί εδώ μέσα αντιλαμβάνεστε τη συγκίνησή μου να επιστρέφω στο Υπουργείο Υγείας μετά από 10 ακριβώς χρόνια.

Η προηγούμενή μου θητεία εδώ ήταν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Ήμασταν στην καρδιά του μνημονίου. Είχαμε την υποχρέωση μεγάλων περικοπών. Επώδυνων μεταρρυθμίσεων. Αυτά τα πράγματα δυστυχώς δεν γίνονται εύκολα και όχι χωρίς συγκρούσεις.

Ευτυχώς σήμερα έχω την τύχη να παραλαμβάνω ένα Υπουργείο Υγείας σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήταν τότε, σε μία χώρα που είναι σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήταν τότε και με δημοσιονομικά τελείως διαφορετικά απ’ ότι ήταν τότε και έτσι ευτυχώς δεν έχουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτού του τύπου τις πολιτικές.

Δεν σας κρύβω ότι έχω ήδη υπάρξει Υπουργός αρκετές φορές πια, όχι όσο ο Μιχάλης, αλλά κάτι έχω κάνει και εγώ. Κάνω μία παρένθεση εδώ. Η πρώτη μου θητεία σε κυβερνητικό σχήμα έγινε στην Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Ήμουν Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αλιείας με Υπουργό Ανάπτυξης τον κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ήταν το πρώτο μου «αφεντικό» δηλαδή στην Κυβέρνηση και έκτοτε η αλήθεια είναι ότι ταιριάξανε πολύ τα χνώτα μας, διότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπήρξε για μένα ένας πραγματικός συνεργάτης που κάλυπτε τα νώτα μου και που ήξερε να με καθοδηγεί σωστά στα πρώτα μου βήματα σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο και θέλω πολύ να τον ευχαριστήσω για αυτό.

Η αλήθεια είναι, ότι διατηρήσαμε αυτή τη φιλία όλη αυτή τη δεκαετία. Συνυπήρξαμε μαζί και στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και συνυπήρξαμε μαζί από την αρχή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και είμαι βέβαιος πως αν έχουμε Υγεία, γιατί αυτά τα αποφασίζουν οι υπέρτερες ημών δυνάμεις, θα συνυπάρξουμε και σε άλλα Υπουργεία στο μέλλον και η Κυβέρνησή μας θα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και η Ελλάδα από το καλό στο καλύτερο.

Εδώ βλέπω πολλά γνώριμα πρόσωπα και από τον υπηρεσιακό χώρο του Υπουργείου. Ανθρώπους που πολύ τους αγάπησα. Πιστεύω και εκείνοι να με αγάπησαν.

Και από τον χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας όπου διαχειριζόμασταν μαζί τότε όλη τη μεγάλη φασαρία. Ξέρετε η θητεία μου τότε στο Υπουργείο Υγείας κράτησε μόνο ένα χρόνο, αλλά μου φάνηκε λες και ήμουν μια πενταετία. Ήταν ένας πυκνός πολιτικά χρόνος.

Έρχομαι λοιπόν διαδεχόμενος έναν άξιο Υπουργό, ασφαλώς θα συνεχίσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχετε ξεκινήσει και θα τις ολοκληρώσουμε με προσήλωση στον σκοπό που παραμένει ένας και κοινός: να παρέχουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους συμπολίτες μας που τις έχουν απόλυτη ανάγκη και είναι ηθική μας υποχρέωση και πολιτική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να τους τις παρέχουμε όσο μπορούμε καλύτερα.

Πάνω λοιπόν σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε. Έχω πλήρη συνείδηση ότι αυτό δεν είναι ένα εύκολο Υπουργείο. Βλέπω απέναντι τη φίλη μου Ματίνα Παγώνη, με την οποία είναι γνωστό ότι έχω διαχρονική αδυναμία και έχουμε μια σχέση αγάπης και πάθους ορισμένες φορές. Εκείνη στην διεκδίκηση των αιτημάτων των γιατρών, εμείς ως πολιτική ηγεσία στην προσπάθεια να ισορροπήσουμε μεταξύ των αιτημάτων και των δυνατοτήτων του κράτους. Θα έχουμε παρόμοιες σκηνές και στο μέλλον, αγαπητή Ματίνα, αλλά θα το κάνουμε πάντα με εντιμότητα….”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ