Υπουργός Υγείας: Δεν φτάνει να πει το κράτος, «θέλω να προσλάβω 6.000 γιατρούς και νοσηλευτές». Πρέπει και να βρει 6.000 γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Υπουργό Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στους δημοσιογράφους Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα και στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM αναφέρθηκε στις νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία , τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως δεν βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές για να προσληφθούν. Συγκεκριμμένα ο Υπουργός είπε:

«Οι προσλήψεις έχουν ξεκινήσει. Κάνουμε διαρκώς προκηρύξεις. Όμως, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι πια δεν βρίσκουμε εύκολα γιατρούς και νοσηλευτές. Εμείς κάνουμε προσλήψεις, αλλά βγαίνουν άγονες. Δεν φτάνει να πει το κράτος, «θέλω να προσλάβω 6.000 γιατρούς και νοσηλευτές». Πρέπει και να βρει 6.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στο εθνικό σύστημα Υγείας είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις χειρουργείο χωρίς αναισθησιολόγο. Προφανώς θα πρέπει να αυξήσουμε τα κίνητρα για να έρθει κάποιος αναισθησιολόγος να δουλέψει στο εθνικό σύστημα Υγείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ