Υπουργός Υγείας: Διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας που παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε τη διαγραφή των προστίμων, που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. Συγκεκριμμένα έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο εισηγήθηκε την απόσυρση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας.

«Τείνουμε κλάδο ελαίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε αρχικά ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. Έχει δοκιμαστεί σε όλους μας και είναι απολύτως βέβαιο ότι όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους».

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την Υγεία μας. Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται να ζήσουμε στο άμεσο μέλλον χωρίς αυτόν. Ο ετήσιος εμβολιασμός για τον COVID πρέπει να γίνει μία ρουτίνα. Η πολιτική μας βούληση είναι να βρούμε τον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, ακόμα και τα φαρμακεία, όπως συμβαίνει και με την γρίπη. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε σωστά τον πληθυσμό και να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία έχει πάει καλύτερα από πέρυσι αλλά φιλοδοξία μας είναι να πάει ακόμα καλύτερα», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ