Υπουργός Υγείας : “Στόχος το Ε.Σ.Υ να μπει σε μια περίοδο που οι γιατροί πλέον δεν είναι όπως την δεκαετία του ’90 και του 2000 ..”

Για τον ΕΟΠΥΥ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Συνέδριο «Υγεία πάνω από όλα» που συνδιοργάνωσαν η Next is Now και η Dome Consulting υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε : “Γνώμονάς μας είναι η ποιότητα στο κομμάτι των παρεχόμενων Υπηρεσιών και ξεκάθαρα λέμε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μετεξελιχθεί σε ένα γνήσιο ασφαλιστικό φορέα ο οποίος θα αγοράζει ποιοτικές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμβάλλεται με όλους τους παρόχους, αλλά με όσους από αυτούς παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και αντιστοίχως θα αποζημιώνονται αναλόγως των υπηρεσιών που παρέχουν.

Η ποιότητα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας και αφορά και το τρίτο σκέλος που έχει να κάνει με το νέο ΕΣΥ, με το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο χειρίζεται σε μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά δουλεύει πάνω σε αυτό η Αναπληρώτρια Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, η οποία προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αντίστοιχα, οι μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε στο νέο ΕΣΥ έχουν να κάνουν με έναν χάρτη, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, τις ανάγκες των ασθενών. Και όχι ενδεχομένως κάποιες άλλες ανάγκες που είναι έξω από την Υγεία.

Αυτό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα δομηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες και αντίστοιχα θα πάμε σε νέες σχέσεις, δεδομένου ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα τα οποία μπορούν να δοθούν στην ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στόχος μας, όμως, είναι να δοθούν κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες στον καλύτερο δυνατό βαθμό, σε μια περίοδο που οι γιατροί πλέον δεν είναι όπως την δεκαετία του ’90 και του 2000, να είναι ελκυστικό για αυτούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ