Φθάνει τις 140.000 € το παράνομο όφελος από διακίνηση ναρκωτικών δύο συμμοριών στην Ηλεία που εξάρθρωσε η Αστυνομία

πηγή φωτο: ΕΛ.ΑΣ

Εξαρθρώθηκαν,  από το Τμήμα  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, σε περιοχή της Ηλείας.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά μέλη των εγκληματικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά τους. Πρόκειται για πέντε άνδρες και δυο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε– κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμορίας, της διακίνησης, μεταφοράς, προμήθειας, πώλησης, κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δυο ημεδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και δυο άγνωστων συνεργών τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από έξι άνδρες και δυο γυναίκες και είχαν διακινήσει τους τελευταίους οκτώ μήνες, σε 1.900 περιπτώσεις τουλάχιστον πέντε κιλά ηρωίνης σε τοξικοεξαρτημένα άτομα της Ηλείας.

Η δεύτερη συμμορία , αποτελούνταν από τρεις άνδρες οι οποίοι τους τελευταίους τρεις μήνες, είχαν διακινήσει περίπου μισό κιλό ηρωίνης, σε τουλάχιστον 160 περιπτώσεις.

Το αρχηγικό μέλος της συμμορίας μετέβαινε με έναν από τους συλληφθέντες στην Πάτρα, όπου προμηθευόταν από άνδρα ποσότητες ηρωίνης, ενώ κατά την επιστροφή τους ο αρχηγός λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον συνεργό του για την παρουσία αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγουν την διενέργεια ελέγχου, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ .

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες, αγροτεμάχια και αποθήκες των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

  • 19,4 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 8,8 γραμμάρια κοκαΐνης σε εννέα συσκευασίες,
  • Μικροποσότητα κάνναβης
  • (14.840) ευρώ,
  • Πέντε αυτοκίνητα,
  • Μια μοτοσικλέτα,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • Πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν συνολικά τα μέλη των δυο ομάδων από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στις (140.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ