Χάρης Θεοχάρης: “Το 94% των υπόχρεων έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών ή έχει κλείσει το ραντεβού…”

Αναφερόμενος  στο ζήτημα της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση. Η μεθοδολογία μας είναι συγκεκριμένη. Ξεκινάμε αμέσως και θα δημοσιοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι έλεγχοι. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα “μεγάλα ψάρια”. Δεν θα ξεκινήσουμε από τους μικρούς για να καταλήξουμε στους μεγάλους, διότι οι μεγάλοι προφανώς έχουν αυξημένους οικονομικούς πόρους και δυνατότητες. Πάντως, το 94% των υπόχρεων έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης ή έχει κλείσει το ραντεβού, ώστε το ζήτημα να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος Απριλίου. Από τη δική μας πλευρά, ως Υπουργείο Οικονομικών, από σεβασμό στην προσπάθεια αυτών των συνεπών ανθρώπων, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο υπόλοιπο 6%».

Συναφώς προς το προηγούμενο ζήτημα, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι «όποιος αμφισβητεί το τεκμαρτό εισόδημα, πρέπει να το αποδείξει. Ο τρόπος ζωής του πρέπει να ταιριάζει με αυτό το εισόδημα, το οποίο αποτελεί εμμέσως ένα μίνι ‘πόθεν έσχες’. Δηλαδή, δεν μπορεί να δηλώνεις 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ σαν ετήσιο εισόδημα και να κάνεις π.χ. ταξίδια στο εξωτερικό, να ζεις μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Στην περίπτωση αυτή δεν τίθεται θέμα καμίας περαίωσης, αλλά αυτή τη στιγμή, όταν κάποιος ελεγχθεί, με βάση τους κανόνες της ΑΑΔΕ, δεν μπορεί να γίνει ξανά έλεγχος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ