Χρήστος Σταϊκούρας: « Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά & επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί ..» – Εξετάζεται παράταση ρύθμισης – Αποκλείεται μείωση συντελεστών Φ.Π.Α

«Για όσο απαιτηθεί θα συνεχιστεί η στήριξη του κράτους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εξωγενούς, διπλής δοκιμασίας στο υγειονομικό πεδίο και στο πεδίο των τιμών.»

Αυτό  δήλωσε  ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στο ethnos.gr.  Μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Οικονομικών  σημείωσε πως εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας, ενώ  τόνισε πως μια σειρά μέτρων είναι στα σκαριά., μεταξύ αυτών και ο ΕΝΦΙΑ .

Στη συνέντευξη του ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει πως στην παρούσα φάση στα μέτρα στήριξης δεν μπορεί να περιλαμβάνονται μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, διότι «με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στις αρχές του έτους και ότι το δημοσιονομικό κόστος τέτοιων παρεμβάσεων είναι μεγάλο, θα οδηγούμασταν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ