Χρίστος Δήμας: Η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας επέστρεψε στην Αθήνα, μετά από ένα πολυήμερο σημαντικό , επαγγελματικό ταξίδι στην Αμερική.  Αναφερόμενος σε δύο νέες  σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών, ο κος Δήμας  δήλωσε: ” Δύο πολύ σημαντικές συμβάσεις υπέγραψαν σήμερα το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ  και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται άνω των 22 εκατομμυρίων € για:

Τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας για την Έρευνα Αναδυόμενων και Επαναδυόμενων Παθογόνων(Hellenic Pasteur Institute – Pathogen Research Centre HPI- PRC).

Την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΕΚΕΒΕ “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”.

Η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις υποδομές των ερευνητικών κέντρων της χώρας.

Η δημοπράτηση των έργων υπολογίζεται για το 1ο τρίμηνο του 2023 και η ολοκλήρωση τους το 2025.

«Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και ιδιαίτερα τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και την διοίκηση της ΚΤΥΠ για την εξαιρετική συνεργασία.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ