Χρ. Δήμας: “Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση των θεμάτων έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των γυναικών στην Ελλάδα”

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας ανάρτησε πριν από λίγο στο F με αφορμή τη σημερινή ημέρα :

“Με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας» έχει μεγάλη σημασία να παρατηρήσουμε τα στοιχεία του ElevateGreece που δείχνουν το φύλο των ιδρυτών στις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Το ποσοστό των ανδρών που εμφανίζονται ως ιδρυτές στις startup είναι στο 80%, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών είναι στο 20!
Για να μπορέσουμε να καλύψουμε τέτοιου είδους κενά, ιδρύθηκε πρόσφατα στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» – Research and Innovation Center “Athena”, το «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες» (#GIL4W), που στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση των θεμάτων έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των γυναικών στην Ελλάδα.
Η δράση αποτελεί μια σύμπραξη 20 φορέων, ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα και προωθείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ