Όλα τα παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων των γονιών τους, δικαιούνται τα 40 € από το Πρόγραμμα “Dentist pass”

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 23.59 ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα “Dentist pass”, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας. Αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, που χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και  ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 2023 .

Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή μέσω Κ.Ε.Π, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο γονέα ή κηδεμόνα σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας, η οποία παραμένει σε ισχύ για έξι (6) ημερολογιακούς μήνες επιπλέον του μήνα εντός του οποίου εκδόθηκε, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό. Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ