Όλο και πιο ρεαλιστικό γίνεται το σενάριο των 120 δόσεων για οφειλές στην Εφορία μιας που τα χρέη μέρα με τη μέρα συσσωρεύονται

Επανέρχεται το σενάριο να υπάρξει ξανά ρύθμιση 120 δόσεων για τις φορολογικές υποχρεώσεις τις οποίες αδυνατούν να πληρώσουν πια, εν μέσω πανδημίας οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Το οικονομικό επιτελείο έχοντας στο μυαλό τους ότι υπάρχει ο κίνδυνος να συσσωρευτούν  απλήρωτοι φόροι δισεκατομμυρίων ευρώ που συσσωρεύονται από τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, τώρα  επεξεργάζεται  μια νέα ρύθμιση «ειδικού σκοπού» για την εξόφληση των χρεών σε  120 δόσεις .

Ήδη  χρέη ύψους 1,5 δισ. ευρώ  έχουν «παγώσει» μέχρι τον Απρίλιο, αλλά και οι φόροι πάνω από 4 δισ. ευρώ που έχουν μείνει απλήρωτοι από την αρχή του έτους, δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν.

Ακόμη και η έκτακτη ρύθμιση των 12 άτοκων δόσεων ή 24 χαμηλότοκων δόσεων  δεν φαίνεται να διευκολύνει τους οφειλέτες.

Εξάλλου στους φόρους που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους μέχρι και τον Απρίλιο θα έρθουν να προστεθούν και τα χρέη που δεν πληρώθηκαν από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και δόσεις ρυθμίσεων, ενώ παράλληλα θα τρέχουν και οι φορολογικές υποχρεώσεις του νέου έτους.

Ήδη οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,  είπε:  «Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα» «θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν όσοι πλήττονται στα πόδια τους».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ