10 στρέμματα θέλει να παραχωρήσει στην Περιφέρεια ο Δήμος Κορινθίων για να γίνει το νέο Διοικητήριο στο χώρο του στρατοπέδου

Το θέμα της χωροθέτησης του νέου Διοικητηρίου συζητήθηκε και αυτό στο  χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων , κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας για τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου στην Ποσειδωνία.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος, κ. Νανόπουλος είπε ότι το θέμα πρέπει να αναβληθεί αφού σε δύο μήνες υπογράφεται το εγκεκριμένο γενικό  πολεοδομικό σχέδιο της πόλης και ως εκ τούτου τότε θα είναι η καταλληλότερη στιγμή για τη συζήτηση αυτή. Η προσωπική του άποψη, όπως δήλωσε,  είναι να γίνει το νέο διοικητήριο στο πρώην στρατόπεδο συμφωνώντας με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο και τις παλαιότερες αποφάσεις του.

Η αντιπολίτευση διαφώνησε και όλες οι πτέρυγες ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα όπως και έγινε.

Ο πρώην Δήμαρχος κος Πνευματικός είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση από το 2007 και τρεις τέσσερις ακόμη αποφάσεις μέχρι το 2012 που απορρίπτουν την Ποσειδώνια ως νέο τόπο για το διοικητήριο και προτείνουν το 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Οι λόγοι που πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις είναι ότι το 6ο Σύνταγμα πεζικού βρίσκεται πιο κοντά στο μεγάλο οδικό άξονα της εθνικής οδού καθώς και στον προαστιακό σιδηρόδρομο, είναι έξω από το κέντρο της πόλης και δεν ενοχλεί και φυσικά έχει χώρο για τις Υπηρεσίες της περιφέρειας του δήμου αλλά και την αστυνομία και την πυροσβεστική. Από την άλλη μεριά ο πρώην Δήμαρχος συνεχίζοντας είπε ότι η Ποσειδώνια εξυπηρετεί μόνο την πόλη του Λουτρακίου μόνο από εκεί είναι κοντά και υπάρχει και πρόβλημα με το σαθρό έδαφος που έχει η περιοχή, αν ξεκινούσε η οικοδόμηση.

Έπειτα το λόγο πήρε ο κος Σταυρέλης ο οποίος είπε  μεταξύ άλλων ότι όλοι οι Κορίνθιοι, το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και ο ίδιος, θέλουν το νέο διοικητήριο να γίνει στην περιοχή του 6ου συντάγματος πεζικού και όχι στην Ποσειδωνία.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο περιφερειάρχης κ Νίκας σε δήλωσή του προ ημερών στην hmerisiakorinthou.gr είχε δηλώσει ότι η κατασκευή του Διοικητηρίου είναι αποκλειστικά θέμα της περιφέρειας και κανενός άλλου.

Να σημειώσουμε ακόμη πως ο κος Νανόπουλος είπε ακόμη: .«Ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια συνεργασίας με την Περιφέρεια για να της αποδοθεί τμήμα 10 στρεμμάτων  από το κομμάτι που αναλογεί στο δήμο για την κατασκευή στο 6ο Σ.Π του Διοικητηρίου.

Και η κα τζέκου συμφώνησε με τους υπόλοιπους ότι είναι προτιμότερο να γίνει στο στρατόπεδο αλλά διαφώνησε κάθετα  να γίνει με όρους ΣΔΙΤ. Σε αυτή την περίπτωση είπε, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά τον ιδιώτη για να κάνει το έργο όπως έγινε και σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επικαιροποιήσει παλαιότερη απόφαση του προτείνοντας το 6ο Σύνταγμα πεζικού για την ανοικοδόμηση του νέου Διοικητηρίου αλλά και να παραχωρήσει 10 στρέμματα εντός στρατοπέδου στην περιφέρεια Κορίνθου.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ